Uprava policije – Oduzeta opojna droga

Dana, 11.9.2020.godine policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga/SKP/Uprave policije MUP-a TK-a su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Tuzli izvršili pretres bez naredbe J.T., rođen 1989.godine iz Tuzle, kod kojeg je pronađeno devet manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Takođe, dana 12.9.2020.godine u Tuzli službenici navedenog Odsjeka su kontrolisali pmv. "Fiat" i lice M.Đ., rođen 2000.godine iz Gračanice, kojom prilikom je isti službenicima policije predao jedno veće pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Dana, 12.09.2020.godine policijski službenici PU/PS Gračanica su u Gračanici uočili lice P.V., rođen 1975.godine iz Srebrenika, koje je tom prilikom odbacilo pet manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedno manje pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Istog dana, policijski službenici PU Tuzla/PS Zapad su kontrolisali dva putnička motorna vozila, kojom prilikom su kod dva lica M.M., rođen 1992.godine iz Gradačca i H.J., rođen 1973.godine iz Tuzle pronašli dva manja pakovanja i osam grumena osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

10:57