Uprava policije – U pretresu pronađeni pištolj i opojna droga

Dana, 22/23.7.2020.godine policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.U., rođen 1992.godine iz Živinica. Prilikom pretresa pronađeni su: pištolj, okvir bez municije, 50 komada pištoljske municije, mobilni telefon, pvc. pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i četiri tablete Suboxone.

Takođe, dana 22.7.2020.godine u Gračanici, policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres bez naredbe lica Z.O., rođen 1996.godine iz Gračanice, kod kojeg su pronašli dva pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Amfetamin speed".

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti. O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici navedenog Odsjeka, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

10:48