Zajednički projekat MUP TK-a i RTV Slon „Uspori“

“Uspori” je naziv projekta - preventivne kampanje koju zajedno provode Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i medijska kuća RTV Slon, a koja za cilj ima podizanje svijesti o značaju sigurnosti u saobraćaju na području Tuzlanskog kantona.

U okviru kampanje, RTV Slon je u saradnji sa MUP-om TK-a producirala pet video spotova koji ukazuju na ponašanje pješaka u saobraćaju, stvaranje buke u naseljenim mjestima, korištenje sigurnosnog pojasa u toku vožnje, korištenje mobitela u toku vožnje, te pravila opšte saobraćajne kulture s akcentom na novu zakonsku regulativu shodno izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Klipovi će biti emitovani u naredna 4 mjeseca do 23.02.2018.godine, a isti se mogu pogledati u okviru programa televizije Slon Extra i na sljedećim linkovima:

Ovo je nastavak projekta – kampanje „Uspori-poštuj život“ koju su MUP TK-a i RTV Slon zajedno pokrenuli u oktobru prošle godine. Inače, radi se o dijelu preventivnih aktivnosti i dodatnih mjera i radnji koje Uprava policije MUP-a TK-a provodi na području Tuzlanskog kantona na povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju.

13:33