Prilikom pretresa u Tuzli 8 lica lišeno slobode

Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta su dana 19.10.2016.godine izvršili deset pretresa na području Tuzle u okviru aktivnosti na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Šumske krađe, Teške krađe i nelegalnog iskopa uglja.

Prilikom pretresa stanova, kuća, motornih vozila i pomoćnih objekata koja koriste lica: B.E., H.D., M.T., B.E., B.E., S.M, B.N i Đ.Z. svi iz Tuzle, pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: veća količina radnih mašina, bagera, rovokopača, teretnih vozila, inprovizovanih mašina za izvlačenje drveta, mobilnih telefona, sim kartica, otpremnica, faktura, rokovnika, motornih pila i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Osam lica je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 4. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Šumska krađa iz člana 316. stav 2. KZ FBiH uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

14:29