PS Srebrenik – Uhvaćeni kradljivci saobraćajnih znakova

        

Nakon što je uočena pojava da se na području Općine Srebrenik oštećuju ili otuđuju saobraćajni znakovi, službenici policije Policijske stanice Srebrenik su poduzeli operativno-taktičke mjere i radnje u cilju sprečavanja izvršenja takvih nezakonitih radnji i otkrivanja izvršilaca istih, u sklopu kojih su identifikovali izvršioce dva takva krivična djela i to: J.D., rođen 1991.godine, nastanjen u mjestu Tinja, općina Srebrenik i B.E., rođen 1983.godine, nastanjen u mjestu Rašljeva, općina Gračanica.

 


Naime, prikupljena saznanja su ukazivala da su navedena lica, dana 15.06.2010.godine demontirala, a zatim i otuđila saobraćajni znak „autobusko stajalište“, koji je bio postavljen na dionici magistralnog puta Tuzla-Orašje u mjestu D.Potok, Općina Srebrenik, kao i da su dana 08.12.2010.godine u mjestu D.Potok, oštetili i otuđili dva „smjerokazna stubića“ za označavanje kolovoza.

 

Shodno prikupljenim podacima, u prostorijama Policijske stanice Srebrenik obavljen je razgovor sa osumnjičenim J.D. i B.E., kojom prilikom su imenovani, nakon što su im prezentirane prikupljene činjenice i dokazi do kojih se došlo operativnim radom, priznali i opisali način izvršenja navedenih krivičnih djela.

 

Otuđeni saobraćajni znakovi koji su pronađeni i oduzeti od J.D. i B.E. će nakon izvršene kriminalističke obrade  biti vraćeni JP Direkcija cesta FBiH,  dok će protiv navedenih lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „krađe“ nadležnom Tužilaštvu biti podnesen Izvještaj.

 

 

7:57