Rasvijetljena dva krivična djela “Teške krađe”

Dana, 28.05.2012.godine službenici PS Doboj – Istok zaprimili su prijavu da je u toku noći 27/28.05.2012.godine u Brijesnici Velikoj, općina Doboj – Istok, od strane jednog ili više NN lica, izvršena teška krađa nad objektom BP "Nestro-Petrol", kojom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta.


Operativnim radom na terenu, službenici PS Doboj Istok su radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, došli do saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o D.S., rođen 1984.godine i N.N., rođen 1992.godine, oba nastanjenja na području općine Doboj (RS).  Istog dana, D.S. i N.N. su lišeni slobode i privedeni radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. Službenici policije rade na dokumentovanju ovog događaja.

 

Dana, 28.05.2012.godine, službenici PS Istok – PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe (počinjenog u periodu od 27. do 28.05.2012.godine u Tuzli nad porodičnom kućom, kojom prilikom je otuđen novac u vrijednosti od oko 200 KM), došli do operativnih saznanja o mogućem izvršiocu ovog KD-a, a radi se o mldb. M.O., rođen 1996.godine iz Tuzle. Mldb. M.O. je pozvan u službene prostorije, gdje je s istim, u prisustvu roditelja, obavljen razgovor zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Službenici policije PS Istok rade na dokumentovanju ovog događaja.

8:43